Skip to content

Coronavirus: wij hebben onze werkwijze aangepast. Lees hier onze toelichting > 

Medische fout

Ook artsen maken fouten. Er is sprake van een medische fout wanneer een arts niet heeft gehandeld zoals van hem of haar in redelijkheid mocht worden verwacht. Denk daarbij aan een gemiste diagnose, onjuiste operatietechnieken, de toediening van onjuiste medicatie of het onvoldoende informeren over de risico’s. Alleen wanneer een arts daadwerkelijk iets fout heeft gedaan, kan de arts aansprakelijk zijn voor de hierdoor ontstane schade. Wanneer er iets fout is gegaan, zoals in het geval van een complicatie, is lang niet altijd sprake van een medische fout.

Belangrijk voor u om te weten is dat artsen en ziekenhuizen altijd verzekerd zijn tegen het risico van aansprakelijkheid. De discussie vindt dan ook met name plaats met de aansprakelijkheidsverzekeraar en niet met de arts zelf. Omdat aansprakelijkheid vaak moeizaam kan worden bewezen en de aansprakelijkheidsverzekeraar zich meestal terughoudend opstelt, zijn dit soort zaken vaak tijdrovend en moeizaam.

Vragen?

Deel uw verhaal met ons. Wij kunnen u snel inzicht geven in uw juridische mogelijkheden. Gratis & vrijblijvend.

Gratis inloopspreekuur

Iedere woensdag van 16.00 uur tot 17.30 uur.

Wij hebben jarenlange ervaring en kennen alle juridische mogelijkheden die in zo’n traject bestaan. Uw letselschade is bij ons in vertrouwde handen.

Bent u het slachtoffer van een medische fout en wilt u gratis advies over hulp bij het verhalen van uw letselschade, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op deze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 24 uur, contact met u op.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen.

Scroll To Top