Direct contact: 055-52 25 270

Bedrijfsongeval

Wanneer u tijdens uw werk letsel oploopt door een bedrijfsongeval, is de kans groot dat uw werkgever aansprakelijk is voor de gevolgen van uw letsel. Uw werkgever is namelijk verplicht te zorgen voor een veilige werkvloer en voor veilige materialen waarmee u werkt. Bij een bedrijfsongeval kunt u denken aan de werknemer die van een ladder valt tot zelfs de werknemer die letsel oploopt bij een bedrijfsuitje.

Dit geldt niet alleen wanneer u als werknemer in loondienst werkt, maar in veel gevallen ook wanneer u als ZZP-er bent ingeschakeld door een bedrijf. De zorgplicht van uw werkgever reikt erg ver. Alleen wanneer uw werkgever kan aantonen dat hij alles heeft gedaan om het ongeval te voorkomen (of wanneer sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid van uw zijde) is de werkgever niet aansprakelijk.

Werkgever aansprakelijk stellen

Vaak komt het voor dat slachtoffers van een bedrijfsongeval het moeilijk vinden hun werkgever aansprakelijk te stellen. Bijvoorbeeld uit angst om hun baan te verliezen. Of omdat de werkgever zich na het ongeval heel belangstellend heeft opgesteld. U blijft dan met de schade zitten als u geen actie onderneemt. Daarom is het belangrijk voor u om te weten dat een werkgever vaak verzekerd is voor bedrijfsongevallen. In dat geval dient uw letselschade te worden vergoed door de aansprakelijkheidsverzekeraar en niet door uw werkgever zelf. Ook de discussie over de aansprakelijkheid wordt dan niet met uw werkgever gevoerd, maar met de verzekeraar. Wel is het belangrijk om zorgvuldig te zijn in de contacten met uw werkgever. Dit ter voorkoming van een (verdere) verstoring van de arbeidsrelatie.

Vragen?

Deel uw verhaal met ons. Wij kunnen u snel inzicht geven in uw juridische mogelijkheden. Gratis & vrijblijvend.

Bel: 055-52 25 270

Deel uw verhaal met ons. Wij kunnen u snel inzicht geven in uw juridische mogelijkheden. Gratis & vrijblijvend.

Zodra de aansprakelijkheid door de (verzekeraar van de) wederpartij is erkend, helpen wij u bij het verhalen van uw letselschade. Gestreefd wordt naar het zo snel mogelijk betalen van een voorschot door de wederpartij.

De behandeling van een letselschadezaak is vaak complex en emotioneel zeer ingrijpend. Dit kan ook nog eens lang duren. De juridische beoordeling van het ongeval, de beoordeling van uw letsel en de beoordeling van de omvang van uw schade zijn ingewikkelde zaken.

Wij hebben jarenlange ervaring en kennen alle juridische mogelijkheden die in zo’n traject bestaan. Uw letselschade is bij ons in vertrouwde handen.

Heeft u een ongeval gehad en wilt u gratis advies over hulp bij het verhalen van uw letselschade, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op onze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 24 uur, contact met u op.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen.