Skip to content

Coronavirus: wij hebben onze werkwijze aangepast. Lees hier onze toelichting > 

Kosten

Nog steeds bestaat het misverstand dat slachtoffers hoge bedragen moeten betalen voor rechtshulp bij letselschade of dat zij een deel van de schadevergoeding moeten afstaan. De kosten van rechtsbijstand van slachtoffers van personenschade moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij (of diens verzekeraar). Wanneer de wederpartij – meestal een verzekeraar – uw schade moet vergoeden, dan zal de verzekeraar op grond van de wet ook de redelijke kosten van rechtsbijstand moeten voldoen.

Slachtoffers hebben recht op vergoeding van materiële en immateriële schade (smartengeld) als de aansprakelijkheid vaststaat. Ook moeten de redelijke kosten van rechtsbijstand worden vergoed. Dat staat in het Burgerlijk Wetboek. Dat betekent dat onze kosten meestal volledig op de aansprakelijke partij vergoed worden.

En hoe zit dat dan wanneer de aansprakelijkheid niet (volledig) wordt erkend? Wij hebben meer dan voldoende kennis en ervaring om direct een goede inschatting te kunnen maken of het verhalen van uw letselschade kansrijk is of niet. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Wij geven helderheid over de kosten. We willen namelijk niet dat u achteraf voor verrassingen komt te staan.

In het geval van een gerechtelijke procedure gelden overigens andere regels. Mocht dit in uw geval aan de orde komen, dan overleggen wij hierover tijdig met u.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen.

Iedere woensdag gratis inloopspreekuur van 16.00 uur tot 17.30 uur.

(Gelet op de adviezen omtrent het coronavirus vervalt het gratis inloopspreekuur in ieder geval tot 1 september 2020.

 Neemt u vooral telefonisch contact met ons kantoor op, als u vragen heeft.)

Scroll To Top