Skip to content

Coronavirus: wij hebben onze werkwijze aangepast. Lees hier onze toelichting > 

Whiplash

De meest voorkomende ongevallen in het verkeer zijn achteropaanrijdingen, ofwel kop-staartbotsingen. Na een dergelijk ongeval kan een whiplash ontstaan. Dit is een letsel aan de nek als gevolg van een ongeval of een andere plotselinge gebeurtenis, waarbij het hoofd krachtig voor en achteruit wordt bewogen. Er ontstaat dan een beschadiging in de nek, die aanleiding tot klachten geeft.

Bij een whiplash is vaak sprake van:

  • nekklachten,
  • hoofdpijn,
  • duizeligheid,
  • misselijkheid,
  • concentratie- en geheugenproblemen,
  • vermoeidheid,
  • tintelingen.

Probleem is dat de beschadiging in de nek in de meeste gevallen niet medisch is vast te stellen, terwijl het slachtoffer er korte of langere tijd of zelfs blijvend last van kan houden. Vaak ontstaat hierdoor (na verloop van tijd) een discussie met de voor het ongeval aansprakelijke verzekeraar. De discussie bestaat er dan uit of het letsel wel door het ongeval is veroorzaakt en waaruit het letsel dan precies bestaat.

Vragen?

Deel uw verhaal met ons. Wij kunnen u snel inzicht geven in uw juridische mogelijkheden. Gratis & vrijblijvend.

Gratis inloopspreekuur

Iedere woensdag van 16.00 uur tot 17.30 uur.

De behandeling van een letselschadezaak is vaak complex en emotioneel zeer ingrijpend. Dit kan ook nog eens lang duren. De juridische beoordeling van het ongeval, de beoordeling van uw letsel en de beoordeling van de omvang van uw schade zijn ingewikkelde zaken.

Ik heb jarenlange ervaring en ken alle juridische mogelijkheden die in zo’n traject bestaan. Uw letselschade is bij mij in vertrouwde handen.

Heeft u een ongeval gehad en wilt u gratis advies over hulp bij het verhalen van uw letselschade, neemt u dan gerust contact met mij op. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op mijn website. Ik neem dan zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 24 uur, contact met u op.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen.

Scroll To Top