Skip to content

Coronavirus: wij hebben onze werkwijze aangepast. Lees hier onze toelichting > 

Bestuurders

Wanneer u als bestuurder van een motorrijtuig betrokken bent geweest bij een verkeersongeval wordt in principe gekeken naar de toedracht van het ongeval en naar ieders aandeel daarin. Dan gelden de normale regels van het aansprakelijkheidsrecht.

Echter, ook indien er geen aansprakelijke partij is (en het ongeval bijvoorbeeld aan uw eigen schuld is te wijten) heeft u in bepaalde gevallen recht op vergoeding van uw letselschade.

Zo bestaat de mogelijkheid dat de auto waarin u reed is verzekerd met een zogenaamde Schadeverzekering voor Inzittenden (ook wel SVI genoemd). Deze verzekering vergoedt de (letsel)schade van alle inzittenden van de auto (dus ook van de bestuurder), zelfs wanneer de bestuurder volledig schuld heeft aan het ongeval.

Ook wanneer u als bestuurder van een motorrijtuig tijdens werktijd een verkeersongeval overkomt, heeft u meestal (ongeacht wie schuld heeft aan het ongeval) recht op vergoeding van uw letselschade. Uw werkgever is namelijk verplicht een passende verzekering voor u af te sluiten.

Heeft u een ongeval gehad en wilt u gratis advies over hulp bij het verhalen van uw letselschade, neemt u dan gerust contact met mij op. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op mijn website. Ik neem dan zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 24 uur, contact met u op.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen.

 

Iedere woensdag gratis inloopspreekuur van 16.00 uur tot 17.30 uur.

Scroll To Top