Direct contact: 055-52 25 270

Voetgangers/fietsers

Als voetganger of fietser wordt u (als zwakkere verkeersdeelnemer) beschermd door de wet wanneer u betrokken bent bij een verkeersongeval met een motorrijtuig (zoals een vrachtwagen, bus, auto, motor of bromfiets). De bestuurder van het motorrijtuig is in dat geval bijna altijd voor minstens 50% aansprakelijk voor uw letselschade. Ook al is het ongeval uw eigen schuld. Bij kinderen jonger dan 14 jaar wordt de letselschade in elk geval voor 100% vergoed, ook al is het ongeval hun eigen schuld.

Indien sprake is van een ongeval tussen twee fietsers of tussen een voetganger en een fietser wordt alleen gekeken naar de toedracht van het ongeval en ieders aandeel daarin. Dan gelden de normale regels van het aansprakelijkheidsrecht.

Heeft u een verkeersongeval gehad en wilt u gratis advies over hulp bij het verhalen van uw letselschade, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op onze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 24 uur, contact met u op.

Bel: 055-52 25 270

Deel uw verhaal met ons. Wij kunnen u snel inzicht geven in uw juridische mogelijkheden. Gratis & vrijblijvend.

Zodra de aansprakelijkheid door de (verzekeraar van de) wederpartij is erkend, helpen wij u bij het verhalen van uw letselschade. Gestreefd wordt naar het zo snel mogelijk betalen van een voorschot door de wederpartij.

De behandeling van een letselschadezaak is vaak complex en emotioneel zeer ingrijpend. Dit kan ook nog eens lang duren. De juridische beoordeling van het ongeval, de beoordeling van uw letsel en de beoordeling van de omvang van uw schade zijn ingewikkelde zaken.

Wij hebben jarenlange ervaring en kennen alle juridische mogelijkheden die in zo’n traject bestaan. Uw letselschade is bij ons in vertrouwde handen.

Heeft u een ongeval gehad en wilt u gratis advies over hulp bij het verhalen van uw letselschade, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op onze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 24 uur, contact met u op.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen.