Direct contact: 055-52 25 270

Beroepsziekte

Het komt helaas veel voor dat een werknemer ziek wordt door zijn of haar werk. Soms betekent dit zelfs dat iemand arbeidsongeschikt wordt. Wanneer u ziek bent door uw werk of door uw werkomgeving is er sprake van een beroepsziekte. Een beroepsziekte kan ontstaan door fysieke of mentale overbelasting op het werk of door blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Beroepsziekten die het meest voorkomen zijn psychische aandoeningen zoals depressie of een burn-out, en aandoeningen zoals rugklachten of RSI.

Of denk bijvoorbeeld aan:

  • Asbestose en mesothelioom
  • Stoflongen
  • OPS en schildersziekte

Wanneer de beroepsziekte is veroorzaakt door uw werk of door uw werkomgeving is uw werkgever hiervoor in veel gevallen aansprakelijk.

Wanneer u denkt dat uw ziekte is veroorzaakt door het werk en u vraagt zich af of uw werkgever hiervoor aansprakelijk is, kunt u gerust contact met ons opnemen voor een gratis en vrijblijvend advies. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op deze website.  Wij nemen dan zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 24 uur, contact met u op.

Gratis inloopspreekuur

Iedere woensdag van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Zodra de aansprakelijkheid door de (verzekeraar van de) wederpartij is erkend, helpen wij u bij het verhalen van uw letselschade. Gestreefd wordt naar het zo snel mogelijk betalen van een voorschot door de wederpartij.

De behandeling van een letselschadezaak is vaak complex en emotioneel zeer ingrijpend. Dit kan ook nog eens lang duren. De juridische beoordeling van het ongeval, de beoordeling van uw letsel en de beoordeling van de omvang van uw schade zijn ingewikkelde zaken.

Wij hebben jarenlange ervaring en kennen alle juridische mogelijkheden die in zo’n traject bestaan. Uw letselschade is bij ons in vertrouwde handen.

Heeft u een ongeval gehad en wilt u gratis advies over hulp bij het verhalen van uw letselschade, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op onze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 24 uur, contact met u op.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen.