Skip to content

Coronavirus: wij hebben onze werkwijze aangepast. Lees hier onze toelichting > 

Schade door overlijden

Het recht is soms onrechtvaardig. Dit geldt in het bijzonder in het geval iemand door de schuld van een ander komt te overlijden. Nabestaanden hebben dan maar een beperkt vorderingsrecht. Beperkter dan wanneer sprake is van letselschade.

Nabestaanden kunnen alleen vergoed krijgen:

  • de begrafeniskosten
  • de kosten van levensonderhoud (indien de nabestaanden economisch van de overledene afhankelijk waren)
  • een vergoeding van huishoudelijke hulp (indien de overledene deze werkzaamheden verrichtte)
  • een vast bedrag aan smartengeld vanwege het verlies van een naaste

Dit geldt overigens niet voor het geval zij “toeschouwer” waren van het ongeval waarbij hun naaste is omgekomen en als gevolg waarvan zij een psychiatrisch ziektebeeld, zoals een PTSS (posttraumatisch stress stoornis) hebben opgelopen. In dat geval bestaat er wel recht op volledige vergoeding van de geleden letselschade. Ook in het geval van een geweldsmisdrijf bestaan er mogelijkheden om een vergoeding aan smartengeld te verkrijgen van het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Vragen?

Deel uw verhaal met ons. Wij kunnen u snel inzicht geven in uw juridische mogelijkheden. Gratis & vrijblijvend.

Gratis inloopspreekuur

Iedere woensdag van 16.00 uur tot 17.30 uur.

Zeker de behandeling van een overlijdensschade is complex en emotioneel zeer ingrijpend. Wij hebben jarenlange ervaring en kennen alle juridische mogelijkheden die in zo’n traject bestaan. Wilt u gratis advies over hulp bij het verhalen van overlijdensschade, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op deze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 24 uur, contact met u op.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen.

Scroll To Top