Direct contact: 055-52 25 270

Mishandeling

Nog steeds vinden er veel mishandelingen plaats waardoor (vaak ernstig) letsel ontstaat. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan geweld in het uitgaansleven, een vechtpartij of huiselijk geweld.

Aangifte bij de politie

Het is belangrijk dat u, wanneer u slachtoffer bent geworden van een mishandeling met (ernstig) letsel, aangifte doet bij de politie. Wanneer de dader zich dan dient te verantwoorden voor de strafrechter is het voor u mogelijk zich te voegen in het strafproces. Dit betekent dat de strafrechter dan niet alleen oordeelt over het strafrechtelijk handelen van de dader, maar tegelijkertijd een beslissing kan nemen over uw letselschadeclaim. Het voordeel van een voeging in het strafproces is dat de Nederlandse Staat uw schadevergoeding zal incasseren van de dader en dat uzelf buiten beeld blijft. Het nadeel van deze procedure is dat een strafrechter vaak maar beperkte tijd en middelen heeft om uw letselschadeclaim te beoordelen. Alleen wanneer uw claim eenvoudig van aard is, zal de strafrechter deze kunnen toewijzen. Is dit niet het geval, dan kunt u ook nog naar de civiele rechter.

Schadefonds Geweldsmisdrijven

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een schadevergoeding te ontvangen na een mishandeling met (ernstig) letsel van het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Dit is met name een uitkomst wanneer het niet mogelijk is de dader aan te spreken (of wanneer u dit niet wilt) of wanneer de dader niet in staat is uw letselschade te vergoeden.

Vragen?

Deel uw verhaal met ons. Wij kunnen u snel inzicht geven in uw juridische mogelijkheden. Gratis & vrijblijvend.

Gratis inloopspreekuur

Iedere woensdag van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Zodra de aansprakelijkheid door de (verzekeraar van de) wederpartij is erkend, helpen wij u bij het verhalen van uw letselschade. Gestreefd wordt naar het zo snel mogelijk betalen van een voorschot door de wederpartij.

De behandeling van een letselschadezaak is vaak complex en emotioneel zeer ingrijpend. Dit kan ook nog eens lang duren. De juridische beoordeling van het ongeval, de beoordeling van uw letsel en de beoordeling van de omvang van uw schade zijn ingewikkelde zaken.

Wij hebben jarenlange ervaring en kennen alle juridische mogelijkheden die in zo’n traject bestaan. Uw letselschade is bij ons in vertrouwde handen.

Heeft u een ongeval gehad en wilt u gratis advies over hulp bij het verhalen van uw letselschade, neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op onze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 24 uur, contact met u op.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen.