Skip to content

Coronavirus: wij hebben onze werkwijze aangepast. Lees hier onze toelichting > 

Voetgangers/ fietsers

Als voetganger of fietser wordt u (als zwakkere verkeersdeelnemer) beschermd door de wet wanneer u betrokken bent bij een verkeersongeval met een motorrijtuig (zoals een vrachtwagen, bus, auto, motor of bromfiets). De bestuurder van het motorrijtuig is in dat geval bijna altijd voor minstens 50% aansprakelijk voor uw letselschade. Ook al is het ongeval uw eigen schuld. Bij kinderen jonger dan 14 jaar wordt de letselschade in elk geval voor 100% vergoed, ook al is het ongeval hun eigen schuld.

Indien sprake is van een ongeval tussen twee fietsers of tussen een voetganger en een fietser wordt alleen gekeken naar de toedracht van het ongeval en ieders aandeel daarin. Dan gelden de normale regels van het aansprakelijkheidsrecht.

Heeft u een ongeval gehad en wilt u gratis advies over hulp bij het verhalen van uw letselschade, neemt u dan gerust contact met mij op. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op mijn website. Ik neem dan zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 24 uur, contact met u op.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen.

 

Iedere woensdag gratis inloopspreekuur van 16.00 uur tot 17.30 uur.

Scroll To Top