Skip to content

Coronavirus: wij hebben onze werkwijze aangepast. Lees hier onze toelichting > 

Mishandeling

Dagelijks vinden er mishandelingen plaats waardoor (vaak ernstig) letsel ontstaat. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan geweld in het uitgaansleven, een vechtpartij of huiselijk geweld.

Het is belangrijk dat u, wanneer u slachtoffer bent geworden van een mishandeling, aangifte doet bij de politie. Wanneer de dader zich dan dient te verantwoorden voor de strafrechter is het voor u mogelijk zich te voegen in het strafproces. Dit betekent dat de strafrechter dan niet alleen oordeelt over het strafrechtelijk handelen van de dader, maar tegelijkertijd een beslissing kan nemen over uw letselschadeclaim. Het voordeel van een voeging in het strafproces is dat de Nederlandse Staat uw schadevergoeding zal incasseren van de dader en dat uzelf buiten beeld blijft. Het nadeel van deze procedure is dat een strafrechter vaak maar beperkte tijd en middelen heeft om uw letselschadeclaim te beoordelen. Alleen wanneer uw claim eenvoudig van aard is, zal de strafrechter deze kunnen toewijzen. Is dit niet het geval, dan kunt u ook nog naar de civiele rechter.

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een schadevergoeding te ontvangen van het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Met name is dit een uitkomst wanneer het niet mogelijk is de dader aan te spreken (of wanneer u dit niet wilt) of wanneer de dader niet in staat is uw letselschade te vergoeden.

Vragen?

Deel uw verhaal met ons. Wij kunnen u snel inzicht geven in uw juridische mogelijkheden. Gratis & vrijblijvend.

Gratis inloopspreekuur

Iedere woensdag van 16.00 uur tot 17.30 uur.

De behandeling van een letselschadezaak is vaak complex en emotioneel zeer ingrijpend. Dit kan ook nog eens lang duren. De juridische beoordeling van het ongeval, de beoordeling van uw letsel en de beoordeling van de omvang van uw schade zijn ingewikkelde zaken.

Ik heb jarenlange ervaring en ken alle juridische mogelijkheden die in zo’n traject bestaan. Uw letselschade is bij mij in vertrouwde handen.

Heeft u een ongeval gehad en wilt u gratis advies over hulp bij het verhalen van uw letselschade, neemt u dan gerust contact met mij op. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op mijn website. Ik neem dan zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 24 uur, contact met u op.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen.

Scroll To Top