Direct contact: 055-52 25 270

Werkgever strandtent niet aansprakelijk voor letsel

Situatie van het ongeval

In mei 2012 was een dame aan het werk in een strandtent. Op enig moment voelde zij een stekende pijn in haar rechtervoet. In het ziekenhuis bleek dat de voet van de dame naar binnen was geklapt en daardoor letsel was ontstaan.

Ten tijde van het ongeval droeg de dame een hoge Adidas gymschoen. Uit de gegevens bleek dat het letsel door deze hoge Adidas gymschoen was veroorzaakt.

De dame stelde ook de werkgever van de strandtent aansprakelijk. De dame stelde onder andere dat zij haar voet had verzwikt omdat de vloer oneffen was.

 Het oordeel van de rechter

De rechter stelt dat de eisen die aan de werkvloer gesteld mogen worden samenhangt met de aard van de bedrijfsruimte en de eisen die daaraan in het licht van de aldaar uitgevoerde werkzaamheden mogen worden gesteld.

De strandtent waar de dame werkte was een seizoensstrandtent. De strandtent werd in het voorjaar opgebouwd en in het najaar weer afgebroken. De rechter stelt dat het een feit van algemene bekendheid is dat tijdelijke strandtenten zijn voorzien van houten vloeren die oneffenheden kunnen bevatten. Vooral omdat de dame ook in de strandtent werkte was zij hiermee bekend.

De werkgever is niet aansprakelijk

De enkele omstandigheid dat sprake was van een oneffenheid in de vloer brengt volgens de rechter niet mee dat sprake was van een gebrekkige vloer. Pas als sprake is van een oneffenheid van een zodanige omvang zou van een gebrekkige vloer sprake zijn geweest. De werkgever wordt zodoende niet aansprakelijk geacht.

Lees hier de volledige uitspraak van de kantonrechter.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen. Iedere woensdag gratis inloopspreekuur van 16.00 uur tot 17.00 uur