Direct contact: 055-52 25 270

Verhuurder niet aansprakelijk voor val van afstapje

Situatie van het ongeval

In januari 2011 ging een dame op bezoek bij een bewoner van een portiekwoning. De ingang van deze portiekwoning lag iets hoger dan het trottoir. Door middel van een betonnen opstap (en afstap) kon men de ingang van de woning vanaf het trottoir betreden.

Bij het vertrek uit de portiekwoning is de dame gevallen en brak zij haar been. De dame stelde de verhuurder van de portiekwoning aansprakelijk. Volgens haar voldeed de betonnen afstap (en opstap) niet aan de veiligheidseisen.

De rechtbank achtte de verhuurder niet aansprakelijk. Daarom ging de dame in hoger beroep.

Het oordeel van het hof

Ook het hof acht de verhuurder echter niet aansprakelijk. Het hof oordeelt dat het niet ongebruikelijk is om een opstap aan te brengen voor een ingang die hoger is gelegen dan het trottoir. Hierdoor leverde de opstap in het algemeen geen gevaarlijke situatie op.

Daarnaast is niet gebleken dat met betrekking tot de desbetreffende opstap veiligheidsmaatregelen noodzakelijk waren. Er zijn immers niet eerder mensen over de opstap gevallen.

Dat de vrouw van de opstap is gevallen is volgens het hof onvoldoende om aan te nemen dat de verhuurder de zorgplicht heeft geschonden. De verhuurder wordt derhalve niet aansprakelijk geacht.

Lees hier de volledige uitspraak van het hof.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen. Iedere woensdag gratis inloopspreekuur van 16.00 uur tot 17.00 uur