Skip to content

Coronavirus: wij hebben onze werkwijze aangepast. Lees hier onze toelichting > 

Situatie van het ongeval

Tijdens een bezoek aan een supermarkt viel een dame op de grond. Door de val liep zij een kneuzing van de linker heup op. De dame werkte ook als caissière in die supermarkt en het was onduidelijk of zij tijdens of na haar werk was gevallen.

De dame stelde dat zij tijdens haar werkzaamheden was gevallen. De supermarkt stelde echter dat de dame na haar werktijd was gevallen. De supermarkt erkende de aansprakelijkheid daarom niet.

De rechter oordeelt: de supermarkt is niet aansprakelijk

De dame ging daarom in hoger beroep. Bij het hof stelde de dame nogmaals dat de supermarkt aansprakelijk was voor de gevolgen van haar val.

Het hof geeft de dame hierin gelijk. Zelfs indien de dame na sluitingstijd en na het afrekenen van haar privé boodschappen is gevallen, kan de supermarkt volgens het hof aansprakelijk zijn.

Het oordeel van het hof

Het hof oordeelt dat de supermarkt een werkplek voor de dame betrof. Ook als er vanuit wordt gegaan dat de dame na haar werk en na sluitingstijd boodschappen heeft gedaan, is de dame gevallen nog voordat zij na afronding van haar werk de supermarkt verliet.

Het hof acht de supermarkt wel aansprakelijk

Het hof acht deze omstandigheden in een zo nauwe relatie tot het dienstverband bij de supermarkt en de uitoefening van haar werkzaamheden dat het hof, ook omdat de dame haar werkplek nog niet had verlaten, oordeelt dat het haar overkomen ongeval kan worden gezien als een ongeval in de uitoefening van haar werkzaamheden. Zodoende wordt de supermarkt toch aansprakelijk geacht.

Lees hier de volledige uitspraak van het hof.

Stefan-contact

Vragen?

Deel uw verhaal met ons. Wij kunnen u snel inzicht geven in uw juridische mogelijkheden. Gratis & vrijblijvend.

Meest gelezen

Scroll To Top