Dodelijke slachtoffers in het verkeer

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde onlangs een artikel over het aantal dodelijke slachtoffers in het verkeer in 2017. Uit dit artikel bleek dat er 613 mensen omkwamen in het verkeer.

Er kwamen meer slachtoffers om op de fiets dan in de auto. In 2017 kwamen namelijk 201 inzittenden van een personenauto om het leven en 206 fietsers. Daarnaast overleden als gevolg van een verkeersongeluk 51 motorrijders, 41 brom- en snorfietsers, 25 bestuurders van een scootmobiel en 58 voetgangers.

Het aantal dodelijke slachtoffers op de fiets is het hoogste aantal in tien jaar. Een kwart van het aantal slachtoffers op de fiets, namelijk 57 slachtoffers, verongelukten op een e-bike.

E-bikes

De stijging van het aantal e-bike slachtoffers kwam door het aantal mannelijke slachtoffers. Het merendeel van deze mannelijke e-bike slachtoffers was 65-plusser.

Het CBS onderzocht ook in welke provincie de meeste slachtoffers vielen en in welke leeftijdscategorie. Als u hierover meer informatie wilt, klik dan hier.

Stefan-contact

Vragen?

Deel uw verhaal met ons. Wij kunnen u snel inzicht geven in uw juridische mogelijkheden. Gratis & vrijblijvend.

Meest gelezen