Skip to content

Coronavirus: wij hebben onze werkwijze aangepast. Lees hier onze toelichting > 

Botsing tussen meisje en oudere dame

In 2012 kwamen een meerderjarige dame en een meisje van negen jaar in botsing. Beiden reden op de fiets. Zowel de meerderjarige dame als haar echtgenoot verklaarden dat het meisje vanaf een oprit plotseling de weg opreed. De verklaringen werden onder andere ondersteund door een verklaring van de vader van het meisje. Hij excuseerde dat zijn dochter de dame had aangereden.

Staat de toedracht van het ongeval wel vast?

Door de verklaringen achtte het hof bewezen dat het meisje de botsing had veroorzaakt, maar aan de ouders werd de mogelijkheid gegeven om hierover anders te verklaren. Omdat hiervan geen gebruik werd gemaakt en ook geen ander bewijs werd geleverd over de toedracht van het ongeval, stond vast dat de dame al fietsend plotseling werd geconfronteerd met het meisje die vol in haar voorwiel reed.

Eigen schuld van de dame?

Het hof acht de ouders van het meisje hierdoor aansprakelijk voor de schade die vanwege het ongeval bij de dame is ontstaan. Eigen schuld van de dame is volgens het hof niet aanwezig. De dame kon het meisje immers niet eerder opmerken, aangezien zij vanwege een hoge weg geen zicht had op de oprit. Hierdoor had de dame niet of nauwelijks tijd om af te remmen of uit te wijken om een botsing te voorkomen. De ouders zullen daarom de volledige schade moeten vergoeden.

Lees hier de volledige uitspraak van het hof.

 

Stefan-contact

Vragen?

Deel uw verhaal met ons. Wij kunnen u snel inzicht geven in uw juridische mogelijkheden. Gratis & vrijblijvend.

Meest gelezen

Scroll To Top