Direct contact: 055-52 25 270

Onvoldoende toezicht op het dragen van werkhandschoenen

Kapotte ruit 

Een werknemer kreeg van zijn werkgever het verzoek om kapotte ruiten van een kas te vervangen. Hij liep bij de werkzaamheden letsel aan zijn hand op.

De werknemer stelde zijn werkgever aansprakelijk. De werknemer stelde dat hij het letsel niet had opgelopen als hij tijdens de klus snijbestendige handschoenen had gedragen.

 

Zorgplicht

De werkgever stelde aan zijn zorgplicht te hebben voldaan. De werkgever zou voor een veilige werkomgeving hebben zorggedragen en de werknemer zou één op één zijn begeleid. Daarnaast stelde de werkgever dat hij wel degelijk snijbestendige handschoenen aan de werknemer had aangeboden, maar dat de werknemer kennelijk niet op dit aanbod was ingegaan.

Volgens de werknemer was dit niet juist en had hij geen snijbestendige handschoenen aangeboden gekregen. Hierdoor moest hij tijdens de klus zijn eigen, niet snijbestendige handschoenen dragen.

 

Het oordeel van de rechter

Vanwege het gemotiveerde verweer van de werknemer acht de rechter niet aangetoond dat de werkgever snijbestendige handschoenen aan de werknemer heeft aangeboden.

Tijdens de klus werkte de werknemer met een ervaren werknemer samen. Volgens de rechter had van de werkgever verlangd mogen worden dat zij die ervaren werknemer had verzocht om te controleren dat de werknemer snijbestendige handschoenen droeg. Bovendien was de bedrijfsleider enige tijd bij de klus aanwezig. Volgens de rechter had ook van de bedrijfsleider verwacht mogen worden dat hij er op toezag dat de werknemer tijdens de klus snijbestendige handschoenen droeg. Door dit na te laten heeft de werkgever niet aan de zorgplicht voldaan en wordt hij aansprakelijk geacht.

Meer lezen? Klik hier om de volledige uitspraak te lezen.

 

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen. Iedere woensdag gratis inloopspreekuur van 16.00 uur tot 17.00 uur