Direct contact: 055-52 25 270

Ongeval na uit de auto zetten op de vluchtstrook

Situatie van het ongeval

Tijdens een autorit kregen een bestuurder en een inzittende ruzie. Zij reden op de snelweg en op een gegeven moment zette de bestuurder de auto op de vluchtstrook stil. Vervolgens stapte de inzittende uit de auto, of werd hij uit de auto gezet en reed de bestuurder weg.

Over de vluchtstrook is de man naar een nabij gelegen tankstation gelopen, maar op een gegeven moment kwam hij opnieuw op de snelweg. De man zou steentjes op de snelweg hebben gegooid en op de snelweg hebben gestaan en gelopen. Op enig moment is hij aangereden.

De man stelde de bestuurder aansprakelijk, omdat de bestuurder hem in hulpeloze toestand had achtergelaten.

Het oordeel van de rechtbank

De rechtbank oordeelde dat de relatie tussen het ongeval en het achterlaten van de man te ver van elkaar was verwijderd. De man was immers eerst naar een tankstation gelopen en daarna aangereden. De rechtbank stelde daarom dat de bestuurder niet aansprakelijk was.

Het oordeel van het hof

Het hof oordeelt dat uit de gegevens die de man heeft overlegd niet kan worden geconcludeerd dat de bestuurder redelijkerwijs had moeten of kunnen voorzien dat zijn handelen uiteindelijk tot het letsel zou kunnen leiden.  De vraag is uiteraard hoe het hof zou oordelen als hij wel meer gegevens over zijn situatie had aangeleverd.

Het hof oordeelt echter ook dat sprake is van eigen schuld van de man. Ook al zou de bestuurder aansprakelijk zijn geacht en ook al zou de schade aan hem toegerekend worden, dan zou de gedraging daarom waarschijnlijk geheel voor rekening van de man blijven.

Lees hier de volledige uitspraak van het hof.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen. Iedere woensdag gratis inloopspreekuur van 16.00 uur tot 17.00 uur