Direct contact: 055-52 25 270

Mooi profiel is geen bewijs voor inkomen

Situatie

Na een ongeval is discussie ontstaan over het inkomen dat een man na het ongeval zou genereren. Op het cv op zijn LinkedIn profiel stonden na de datum van het ongeval immers verscheidene werkzaamheden vermeld. Hieruit maakte de aansprakelijke partij op dat de man ook na het ongeval in staat was een inkomen te generen.

De man stelde echter dat hij zijn profiel wat mooier had gemaakt dan het in werkelijkheid was. Met zijn profiel wilde de man laten zien dat hij een succesvolle ondernemer was, maar in werkelijkheid genereerde hij (vanwege het ongeval) geen inkomsten uit de werkzaamheden die hij in zijn profiel had opgesomd.

Het oordeel van het hof

Het hof oordeelt dat uit het cv geen conclusies kunnen worden getrokken. Volgens het hof kan uit het cv niet worden afgeleid dat de man inkomen had kunnen genereren. Volgens het hof kan uit het cv echter ook niet worden afgeleid dat de man zonder ongeval meer zou verdienen dan reeds was berekend.

Lees hier de volledige uitspraak van het hof.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen. Iedere woensdag gratis inloopspreekuur van 16.00 uur tot 17.00 uur