Direct contact: 055-52 25 270

Houd letselschade vergoedingen buiten de vermogensbelasting

In november 2018 verzochten mevrouw Leijten en mevrouw Lodders van de Tweede Kamer al om nader in kaart te brengen op welke wijze letselschade vergoedingen buiten de vermogensbelasting (belasting over box 3 vermogen)  gehouden zouden kunnen worden.

Dat dit wenselijk is bleek nogmaals uit de brief die Slachtofferhulp Nederland, het Verbond van Verzekeraars en de Vereniging van Letselschade Advocaten op 15 februari 2019 aan de Vaste Commissies voor Financiën en Justitie & Veiligheid verzond.

In de brief vragen de organisaties nog eens extra aandacht om na te gaan op welke wijze letselschade vergoedingen buiten de vermogensbelasting gehouden kunnen worden.

Op dit moment worden letselschade vergoedingen als vermogen (box 3) meegenomen. Als het totale vermogen hoger is dan het heffingsvrije vermogen, dan moet men over het deel erboven belasting betalen.

De organisaties zouden graag zien dat de letselschade vergoedingen voor iedereen wordt vrijgesteld van de vermogensbelasting. Dit voorkomt volgens de organisaties willekeur en vertraging.

De brief zal worden meegenomen in de procedurevergadering van de commissies op 13 maart 2019. Afgewacht moet worden hoe het zich verder zal ontwikkelen.

 Lees hier de volledige brief.

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen. Iedere woensdag gratis inloopspreekuur van 16.00 uur tot 17.00 uur