Direct contact: 055-52 25 270

Avondje stappen en aansprakelijk

Situatie van het ongeval

In de zomer van 2017 ging een dame tijdens een vakantie in Bulgarije met vriendinnen stappen. Tijdens het stappen kwamen de dames een groep jongens tegen die ook uit Nederland kwamen.

Tijdens de nachtelijke wandeling terug naar het hotel benaderde één van de jongens de dame van achteren, tilde haar op en rende met haar weg. Tijdens het rennen kwamen zij beiden ten val en liep de dame een complexe enkelbreuk op.

De dame stelde de man aansprakelijk

De dame stelde dat de man zonder haar toestemming een zeer onverwachte en gevaarlijke handeling had verricht. De man stelde echter dat sprake was van een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Het oordeel van de rechtbank

De rechtbank stelt dat de kans dusdanig groot was dat door de handeling van de man schade bij de dame kon ontstaan. De man had dit gedrag dan ook moeten nalaten. Vooral omdat hij alcohol had gedronken en de dame die hij optilde 70 kilo woog. Volgens de rechtbank kan daarom niet worden gesteld dat sprake is geweest van een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Lees hier de volledige uitspraak

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen. Iedere woensdag gratis inloopspreekuur van 16.00 uur tot 17.00 uur