Direct contact: 055-52 25 270

Aansprakelijk voor ongeval in de fitnessschool

Situatie van het ongeval

Een moeder wilde haar zoon die aan het fitnessen was gedag zeggen. Ze was geen lid van de sportschool en meldde zich bij de receptie. Een medewerker van de sportschool verleende de moeder toegang tot de fitnessruimte.

In de fitnessruimte is de moeder over een verhoging gevallen. De verhoging was ongeveer 8,9 centimeter hoog en bevond zich naast het looppad.

De moeder stelt de fitnessschool aansprakelijk

De rechtbank oordeelt dat de fitnessschool inderdaad aansprakelijk is. Bij de beoordeling houdt de rechtbank er onder andere rekening mee dat bezoekers in de fitnessruimte veel heen en weer bewegen. Als de bezoekers zich heen en weer bewegen hebben zij voornamelijk aandacht voor het volgende fitnessapparaat.  Mede daarom moest de fitnessschool ervan uitgaan dat de bezoekers niet altijd oplettend waren tot de aangebrachte verhogingen.

Om bij een ander fitnessapparaat te komen moeten de verhogingen wel vaak worden betreden. Van de fitnessschool mocht daarom worden verlangd dat zij de verhogingen voldoende zichtbaar maakten. Dit had de fitnessschool niet gedaan. Op basis van kleur was er geen duidelijk waarneembaar onderscheid tussen het looppad en de verhoging.

Het oordeel van de rechtbank

Volgens de rechtbank voldeed de plek waar de vrouw ten val kwam zodoende niet aan de veiligheidseisen die men daarin in de gegeven omstandigheden mocht stellen. De rechtbank acht de fitnessschool daarom aansprakelijk.

Lees hier de volledige uitspraak van de rechtbank.

 

Juridisch advies nodig?

Als slachtoffer heeft u recht op de best mogelijke zorg en begeleiding. Niet alleen medisch, ook juridisch. Bij Ruesink & Baggerman Letselschade Advocaten bent u dan aan het juiste adres voor bedrijfsongevallen. Iedere woensdag gratis inloopspreekuur van 16.00 uur tot 17.00 uur