Skip to content

Coronavirus: wij hebben onze werkwijze aangepast. Lees hier onze toelichting > 

In de zomer van 2018 was een man in de functie van beveiliger aan het werk op een festival. Tijdens zijn werk zou de beveiliger een vuistslag tegen zijn rechter schouder hebben gekregen waardoor hij letsel opliep.

De desbetreffende man werd door de strafrechter veroordeeld voor mishandeling. Omdat de beveiliger vanuit de strafrechtelijke procedure geen schadevergoeding kreeg, startte hij een civielrechtelijke procedure.

De beveiliger stelde dat de man voor de mishandeling aansprakelijk is en dat hij een voorschot op zijn schade moest betalen. De man betwiste echter dat hij de beveiliger had mishandeld. Ook al was hij door de strafrechter veroordeeld.

Oordeel van de rechter

De rechter oordeelt dat wel vaststaat dat de man de beveiliger heeft mishandeld. Volgens de rechtbank staat vast dat de man is veroordeeld voor een mishandeling die op 4 juni 2018 plaatsvond. Ook staat volgens de rechtbank vast dat de beveiliger in de strafrechtelijke procedure als enige een schadevergoeding heeft verzocht.

Verder blijkt uit de tenlastelegging die bij het strafrechtelijke vonnis hoort dat de man de beveiliger zou hebben mishandeld en dat de beveiliger tegen de man aangifte deed. Volgens de rechtbank kan op basis van deze feiten worden geconcludeerd dat de man de beveiliger heeft mishandeld. De man is aldus gehouden de schade vanwege de mishandeling te vergoeden.

Klik hier om de uitspraak van de rechter te lezen.

Stefan-contact

Vragen?

Deel uw verhaal met ons. Wij kunnen u snel inzicht geven in uw juridische mogelijkheden. Gratis & vrijblijvend.

Meest gelezen

Scroll To Top